2017 Brunello di Montalcino DOCG | Ciacci Piccolomini

Toskana - Italien

37,49 €*

Inhalt: 0.75 Liter (49,99 €* / 1 Liter)

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Produktnummer: CIPI3002
Jahrgang 2017
Alkohol 14.5 Vol. %
Allergene Hinweise SULFITE
Herkunftsland Italien
Region Toskana
Auszeichnungen Wine Spectator : 93 Punkte
Robert Parker : 93 Punkte
Wine Enthusiast : 97 Punkte
Falstaff : 93 Punkte
James Suckling : 93 Punkte
Antonio Galloni - Vinous : 91 Punkte
Brunello Ciacci Piccolomini d'Aragona - saftig voller und dennoch
eleganter und präziser Rotwein aus Italien
"Generous, layered and rich, the Ciacci Piccolomini d'Aragona 2017 Brunello di Montalcino shows the generous fruit and deep layering that identifies this vintage. It also delivers a powerful 15% alcohol. This edition (with 69,000 bottles made) shows a bright note of sweet cherry that features strongly both on the bouquet and the palate. The wine shows lots of soft fruit with almond, spice and wild rose. From a hot and dry vintage, this Brunello is probably best suited to a near or medium-term drinking window." Monica Larner für Robert Parker

"Aromas of cedar, berry, mushroom and burnt orange follow through to a full body with medium, chewy tannins and a fluid, flavorful finish. Not overdone. Drink after 2023." James Suckling

"A pretty and fruit-forward display of ripe cherries, minty herbs and sweet smoke wafts up from the 2017 Brunello di Montalcino. This impresses further with a juicy, fun mix of bright red berries and confectionary spices motivated by vibrant acidity. Hints of plum and licorice linger long over a slightly gruff coating of tannins, yet in the end, balance is nicely maintained. Well done." Eric Guido für Antonio Galloni

"Rich and lively, exuding cherry, plum and blackberry fruit, with accents of earth and underbrush. Harmonious and accessible now, with fine length and a lingering, mineral-tinged finish. Best from 2024 through 2040." WineSpectator

"Aufhellendes Rubinrot. In der Nase nach Blutorangen, Hagebutten, Minze, auch nach Eukalyptus, im Nachhall feine mediterrane Kräuter. Zeigt sich geschliffen und elegant am Gaumen, mit feinstem Schmelz, hoher Trinkfluss bei kernigem Tannin, sehr gut gelungen." Falstaff
Eigenschaften "2017 Brunello di Montalcino DOCG"
Verschluss Naturkorken
Lagerpotential bis 2038+
Hersteller Ciacci Piccolomini
Località Molinello
53024 Montalcino
Rebsorten Sangiovese 100%
Restzucker 1,41g/l
Gesamtsäure 5,85g/l
Ausbau für 24 Monate im großen Eichenholzfass
Anbau konventionell
Trinktemperatur 16°C bis 18°C
Gewicht 1.37 kg
Eigenschaften "2017 Brunello di Montalcino DOCG"
Verschluss Naturkorken
Lagerpotential bis 2038+
Hersteller Ciacci Piccolomini
Località Molinello
53024 Montalcino
Rebsorten Sangiovese 100%
Restzucker 1,41g/l
Gesamtsäure 5,85g/l
Ausbau für 24 Monate im großen Eichenholzfass
Anbau konventionell
Trinktemperatur 16°C bis 18°C
Gewicht 1.37 kg